Καλώς Ορίσατε στην Ιστοσελίδα μας!
     

 

 

Newsletter

 
   
  Ρουβήμ  
 
Θέσεις Αεροπλάνων  
 
   
  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
   
 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Η σπηλιά της Καλαμονιάς – Βρίσκεται σε μια δυσπρόσιτη περιοχή, μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας καθώς σύμφωνα με έρευνες αποδείχθηκε ότι εκεί έζησαν οι παλαιότεροι κάτοικοι του νησιού. 
   
   
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Παρέμβαση 3, Φάνες 2

Απόστολος Π. Κυριατσούλης |ΚΕΝΤΡΙΚΗ|ΑΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ » 2017|ΑΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ » 2017 » ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ|Σελίδες από Φ » ΦΑΝΕΣ

3_2_2017
Αστέρια:5.00, Ψήφισαν:1
Ο Απόστολος Π. Κυριατσούλης είναι συνταξιούχος,.
Τα τελευταία 46 χρόνια ζει στη Γερμανία και ασχολείται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμός, από το 1992 πολύ πιο συστηματικά. 
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την Μελέτη και Διάδοση της Ελληνικής Ιστορίας το 1994 και Πρόεδρος του.

 
Παρέμβαση 3, Φάνες 2, Βιβλία, Παράκληση
 
Ο Σύλλογος μας έκδωσε τα παρακάτω 4 βιβλία για το χωριό Φάνες:

 
1) Φάνες και τοπική διάλεκτος, λέξεις, εκφράσεις, ονομασίες, ντοκουμέντα.Εμμανουήλ Μ. Χατζήπαπα
Φιλολογική και ετυμολογική επιμέλεια: Παναγιώτης Α. Χαμουζά, 2007
2) Φάνες, επιγραφές και αρχαιολογικά ευρήματα (Δρ. Ιωάννης Παπαχριστοδούλου, Δρ. Φωτεινή Ζερβάκη, Δρ. Παύλος Τριανταφυλλίδης), 2009
3) Το χωριό μας – Φάνες – γη πατρική, Παναγιώτη Α. Χαμουζά, 2009 
4) Φάνες, ήθη και έθιμα μέσα από θεατρικές παραστάσεις στη Φανενή διάλεκτο, 
Αναμνήσεις και εκδηλώσεις (Ελευθερία Κυριατσούλη, Μαίρη Μαγκάνη-Σαββάκη), 2015
 
Σε όλα τα παραπάνω βιβλία, υπήρξαν χορηγοί και δωρητές Φανενοί. Ειδικά δε στο τέταρτο βιβλίο όλα τα έξοδα της έκδοσης τα κάλυψαν μόνο Φανενοί. 

Όλα τα αντίτυπα της τελευταίας έκδοσης τα διέθεσε ο Σύλλογος μας στο «Χωριό», προς πώληση για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέχρι σήμερα έχουν περισσότερα από 160 αντίτυπα του τετάρτου βιβλίου πωληθεί. Υπεύθυνη για τις πωλήσεις, την συλλογή των χρημάτων και την διάθεση τους ήταν και είναι η οικογένεια Πέτρου και Φωτεινής Σκλαβούρη στις Φάνες.
Επί πλέον το 2016 ο Σύλλογος μας παράδωσε (δώρισε) αρκετά αντίτυπα και από τα τρία πρώτα βιβλία καθώς και αντίτυπα από το βιβλίο για τη Ρόδο και Δωδεκάνησο στην οικογένεια Σκλαβούρη για πώληση, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ο τίτλος του βιβλίου είναι: Αρχαιολογικές έρευνες και ευρήματα στα Δωδεκάνησα, Ρόδος, Ιαλυσός, Κως, Νίσυρος και Γυαλί, με 7 άρθρα (στα ελληνικά και στα γερμανικά), 2007
Στις 14.10.2016 ο Σύλλογος μας οργάνωσε σε συνεργασία με το Νεστορίδειο Ίδρυμα Ρόδου (πρόεδρος ο Δρ. κ. Νικόλαος Τσ. Φρόνας) και με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανών εκδήλωση για το χωριό Φάνες. Κι’ εδώ πωλήθηκαν από την κα Φωτεινή Σκλαβούρη αρκετά αντίτυπα από τα παραπάνω 5 βιβλία.

Όλα τα έσοδα από όλες τις πωλήσεις των βιβλίων διατέθηκαν αποδεδειγμένα μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, σε οικογένειες στις Φάνες (πληρώθηκαν φάρμακα και τρόφιμα), στον Άγιο Ανδρέα στη Βάρη-Παραδείσι (παιδιά με ειδικές ανάγκες) και σε μικρότερο βαθμό στο Σύλλογο «Ελπίδα» στη Ρόδο(παιδιά και νέοι με ειδικές ανάγκες).
Παράκληση: όσοι από σας μπορούν και θέλουν, τους παρακαλώ να αγοράσουν, ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω πέντε βιβλία. Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά και αποδεδειγμένα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η αξία τους κυμαίνεται από 7 μέχρι 10 € συν το ταχυδρομικά, εάν πρέπει να σταλούν.

Υπεύθυνοι για τις πωλήσεις, την συλλογή των χρημάτων και την διάθεση τους είναι:
Πέτρος και Φωτεινή Σκλαβούρη
85106 Φάνες Ρόδου
Τηλ.: 22410-40166 ή 6942896991
 
Σας ευχαριστώ πολύ!

 

 

 

 

 

 

Απόστολος Π. Κυριατσούλης
Παναγιώτης Α. Χαμουζάς

 

Εμμανουήλ Μ. Χατζήπαπας